Arbetsmiljö Friskvård Vård & Hälsa Mindfulness

Allting behöver inte vara perfekt

Vad tycker du om vinter, kyla och mörker? Är det verkligen vädret och mörkret i sig som gör att den här tiden på året känns tung? Inte bara. Det finns flera saker du kan göra för att få upp energin och stå ut fram till våren.

Vi stressar på. Hinna med tåget, lämna barnen på dagis, iväg på möten och sen samtidigt hinna träna, vara den perfekta partnern osv osv. Stanna upp, ta ett par extra andetag! Om inte så för bara två minuter. Lägg undan mobilen när du sitter på bussen eller på tåget. Titta på vad som finns runt omkring dig. Titta på naturen du åker förbi, dina medresenärer...Stress curando oro ångest andas

Vissa människor ger dig energi, andra tar den. Här gäller det att känna efter och prioritera tid med personer som får dig att må bra. Låt dig inspireras av människor på jobbet och din närhet. Ät lunch eller pausa med dem som du tycker om. 

Försök tänka på att aktivera dig så mycket som du orkar och hinner. Tänk på att göra något som ger dig energi varje dag. Små steg i taget. Lite är bättre än inget.

Mår du dåligt? Tveka inte att ta hjälp av en företagshälsa